Eläkkeen verotus

Uusi eläkeläinen: Tilaa eläketulolle uusi verokortti!

Tarvitset eläkettä varten uuden nimenomaan eläketuloa koskevan verokortin, sillä palkkaa varten olevaa verokorttia ei voi käyttää eläkkeen ennakonpidätykseen. Tilaa uusi verokortti heti eläkepäätöksen saatuasi. Voit pyytää verottajaa toimittamaan verokortin suoraan Eläkekassa Versolle. Jos haluat kuitenkin toimittaa verokortin itse, lähetä se Suomi.fi-viestien kautta tai kirjepostina. Tietosuojasyistä älä lähetä verokorttia sähköpostitse.

Pidätämme verottajan ohjeiden mukaisesti eläkkeestäsi veroa 40 % siihen asti, kun saamme eläketuloverokortin. Oikean verokortin saavuttua korjaamme pidätysprosentin oikeaksi ja palautamme mahdollisesti liikaa pidätetyn veron.

Jatkuva eläke

Tulevina vuosina saamme tiedon ennakonpidätysprosentista suoraan verottajalta, joten sinun ei tarvitse lähettää uutta verokorttia. Ilmoitamme automaattisesti myös tiedot sinulle maksetusta eläkkeestä ja ennakonpidätyksen määrästä verottajalle.

Vuoden vaihteessa lähetämme sinulle kirjeen, josta näet korotetun eläkkeen määrän sekä edellisenä vuonna maksetun eläkkeen ja ennakonpidätyksen määrän.